A fost inventat bandajul lichid care previne infectarea ranilor

bandaj-lichidO rana care nu este acoperita si izolata corespunzator se poate infecta si se poate ajunge chiar in situatia in care este nevoie de interventie chirurgicala. Acest lucru s-a intamplat cu sotul lui Kerrian Greenhalgh, o chimista care a transformat experienta nefericita intr-o sansa de a-i ajuta pe altii.

Greenhalgh si-a amintit ca in timpul studentiei a varsat un polimer, iar acesta a format o pelicula si a hotarat sa incerce sa il foloseasca pentru izolarea ranilor greu accesibile. Experimentul a fost incununat cu succes, iar rezultatul a fost bandaj lichid care formeaza o bariera elastica intre rana si microbi sau bacterii.

Bandajul a fost creat in trei variante: pentru oameni, animale de companie si animale domestice. Produsul este organic si poate fi folosit atat pentru rani care sangereaza, cat si pentru rani inchise.

Bandajul Natural Seal previne infectiile si utilizarea excesiva a antibioticelor. Kerriann Greenhalgh a realizat formule ale bandajului care pot fi folosite si in saloane de tatuaj sau in salile de operatie.

Sursa foto: www.tampabay.com/news

 
 

UN PROIECT

ORGANIZATOR