A fost inventat testul de sange pentru cei care se tem de ace

Pentru cei care se tem de ace un simplu test de sange este o adevarata teroare. Elizabeth Holmes se ingrozea doar la gandul ca ar trebui sa isi faca analize de sange, iar aceasta teama a fost cea care a inspirat-o sa inventeze un test de sange care foloseste doar cateva picaturi de sange care sunt extrase printr-o intepatura de cateva secunde a degetului.

Cand avea doar 19 ani Elisabeth Holmes a renuntat la facultatea de chimie din cadrul Universitatii din Sranford si si-a dedicat urmatorii 10 ani din viata cercetarii. Rezultatul a fost o companie de diagnostic, Theranos, care foloseste doar cateva picaturi de sange pentru efectuarea analizelor. In mod clasic un set complet de analize necesita cateva eprubete cu sange, iar dupa recoltarea acestuia multi pacienti se simt rau.

Sistemul inovativ de testare nu este numai cantitatea scazuta de sange necesara analizelor, ci si preturile scazute practicate de Theranos. In plus, folosind acest sistem recoltarea nu mai trebuie facuta in cabinete medicale.

Sursa foto: en.wikipedia.org

 
 

UN PROIECT

ORGANIZATOR