Studentii din Pakistan au inventat barca de salvare controlata wireless

placa-salvare

Inundatiile din ultimii ani din Pakistan i-au determinat pe studentii de la Universitatea UET din Peshawar sa inventeze o barca robot controlata wireless care poate salva persoanele de la inec. Studentii sunt increzatori ca robotul pe care l-au realizat sub forma de prototip ar putea sa fie de un real ajutor in timpul operatiunilor de salvare.

Barca este alcatuita dintr-un sistem care stabileste directia de deplasare de la distanta, in timp ce un altul detecteaza obiectele de sub apa. Aceasta este echipata si cu o camera video care transmite in timp real inregistrarile. Barca poate beneficia si de tehnologia GPS care i-ar creste fiabilitatea si i-ar imbunatati functionalitatea.

Pentru testarea barcii robotizate au fost simulate diverse situatii de risc in care aceasta si-a dovedit rapiditatea si acuratetea. Robotul este capabil sa identifice persoanele aflate sub apa in locuri in care scafandrii nu pot sa ajunga. Principalul beneficiar al inventiei ar fi persoanele care se afla in pericol, dar barca poate fi construita la dimensiuni care sa permita si salvarea masinilor sau chiar a altor barci care risca sa se scufunde.

 

Sursa foto: www.tribune.com.pk

 
 

UN PROIECT

ORGANIZATOR