Un adolescent din Colorado a gasit o metoda de a impiedica impuscaturile accidentale

arma-amprente

Un adolescent de 17 ani din Statele Unite a inventat dispozitivul care poate reduce semnificativ numarul deceselor cauzate de impuscaturile accidentale. Tanarul a realizat un sistem pe baza de senzori care analizeaza amprentele. Dispozitivul se monteaza pe armele de foc si ii impiedica pe cei care nu au permis de port arma sa le foloseasca.

Principalul scop al inventiei este de a nu le permite copiilor sau adolescentilor sa foloseasca armele de foc pe care se intampla sa le gaseasca printre lucrurile parintilor lor. Numarul deceselor provocate de impuscaturi accidentale este ingrijorator de mare in randul minorilor din America, iata de ce inventia Kai Kloepfer rezolva una dintre problemele importante ale acestei tari.

Tanarul inventator a participat anul trecut cu inventia sa la Targul International de Stiinta si Inginerie organizat de Intel si s-a plasat pe locul 34 din 7 milioane de participanti. Anul acesta senzorul sau pentru armele de foc a obtinut o sponsorizare importanta din partea Fundatiei Smart Tech Challenges care i-a oferi 50.000 de dolari pentru a-si pune inventia in practica.

 

Sursa foto: www.mtv.com/news

 
 

UN PROIECT

ORGANIZATOR