Vietile copiilor nascuti prematur sunt salvate de „imbratisarea” incubatorului mobil

Peste un milion de copii din tarile subdezvoltate mor anual de ziua lor si alte trei milioane mor in primele saptamani. Aceste decese sunt cauzate de afectiuni legate de greutatea scazuta sau nasterea prematura. In tarile care au acces la tehnologie acesti copii ar avea o sansa la viata pentru ca sunt plasati in incubatoare care le ofera caldura pe care corpul lor firav nu poate sa o produca.

O solutie viabila pentru acesti copii a venit in urma cu trei ani de la un grup de patru studenti de la Universitatea din Stanford care au inventat un incubator mobil ce nu necesita electricitate pentru a functiona, este igienic si reutilizabil. In plus, odata ce este plasat in incubatorul Embrace Warmer, asa cum ii spune si numele, copilul nu este despartit de mama lui. El poate fi tinut in brate si alaptat in timp ce beneficiaza de caldura produsa de incubator.

Pretul incubatoarelor realizate de Embrace este de 1% din pretul unui incubator. Acestea pastreaza temperatura optima pentru nou nascuti pe o perioada de pana la sase ore. Incubatorul a obtinut mai multe premii pentru design si eficienta lui a fost recunoscuta la nivel international.


Sursa foto: http://www.mercurynews.com/

 
 

UN PROIECT

ORGANIZATOR